Şakayık Mevsimi

En sevilen ve her daim ilgi gören özellikle yaz gelinlerinin de  favorisi şakayık mevsimi geldi. Güney Avrupa , Asya ve Kuzey Amerika ‘da bolca yetişen Şakayık ülkemizde de bazı bölgelerde yetişmektedir.

Paeoniaceae familyasının bir cinsi olan ve 3 farklı türü olan Şakayık çiçeğinin özellikle pembe, beyaz ve Fuşya renkleri dikkat çekmekte, oldukça ilgi görmektedir.

Yunan mitolojisinde Paeon bir ilaç tanrıçasının öğrencisidir. Hocası tarafından ormana bir çiçek bulmaya gönderilen Paeon, hamile olan kadınların çektikleri ağrılar için şakayık çiçeğini aramaktadır. Kıskançlığı ile bilinen ilaç tanrıçasının Paeon’a zarar verebileceğini düşünen Zeus, onu şakayık çiçeğine çevirir. O günden sonra ise çiçeğe Paeonia adı verilir. Ağrılara iyi gelmesi yönüyle bilinen şakayık, günümüzde hala pek çok ilaçta kullanılmaktadır. 

 

Göz alıcı ve şaşaalı güzelliğin yanı sıra şefkati de sembolize eder.

 

Şakayık Bitki Bakımı

Yaz mevsiminin başında açan bitki ilkbahara kadar soğuğa dayanabilseler de soğuğu çok seven bir bitki değildir. Şakayık bitkisi güneşi seven ve güneş ışınlarına ihtiyacı olsa da bitki direk güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmaz. Nemli toprakları sevdiği için sulama rutini önemlidir.

 

Shalimar’da Şakayık

İstanbul Kadıköy Suadiye’de bulunan Shalimar Boutique De Fleurs mağazamızı ziyaret ederek istediğiniz renkte seçebilir veya web sitemiz üzerinden satın alabilirsiniz.

Bunlara da Göz Atın
Gelin Buketi
Detaylı İncele
Şakayık Mevsimi
Detaylı İncele
Anneler Günü Çiçekleri
Detaylı İncele
Buketler Ve Bakımı
Detaylı İncele
En özel çiçekler Shalimar Boutique De Fleurs'de sizlerle
Detaylı Bilgi İçin İletişime Geçin.
İletişime Geçin