Gelin Buketi

Gelin buketi ister gösterişli bir düğün ister küçük bir nikah töreni olsun  gelinliğin olmazsa olmazı, zarif tamamlayıcısı ve en güzel aksesuarıdır.

Çiçekler şüphesiz bir düğün veya nikah törenine eşsiz bir görsellik katar.  Gelin çiçeği de bu görüntünün tamamlayıcısıdır.

Gelinlerin çiçek taşıması ise tarihi çok eskiye hatta Antik Roma’ya  kadar dayanmaktadır. Çiçeklerin yeni başlangıçları, umutları ve doğurganlığı temsil etmesi sebebiyle gelinler Antik Roma’da düğün törenlerinde çiçek taşırlardı. Orta Çağ’da ise daha güçlü kokulara sahip çiçekler gelinlere eşlik etmeye başladı. Bunun sebebi ise o zamanlarda insanların sadece düğün günlerinden bir ay önce yıkanması veya yılda bir kez yıkanmalarıydı. Zaman ilerledikçe eski durumlar değişti ancak gelin çiçekleri gelinlere eşlik etmeye devam ederek, en büyük tamamlayıcısı haline geldi.

Çiçeklerin genel olarak hissettirdiği pozitif enerji sebebiyle günümüze kadar gelen bu gelenek neredeyse tüm dünyaya yayılmıştır.

Modern zamanlarda gelinlerin seçtiği çiçekler ise kişisel tarzı ve zevkleri ifade etmenin bir yolu haline gelerek gelinliğin bir parçası oldu.

 

Canlı gelin çiçeği, beyaz güller gelin buketi, beyaz şakayık gelin buketi, pembe şakayık gelin buketi, ortanca gelin buketi, calla gelin buketi ise günümüzde gelinlerin en çok tercih ettiği buketlerdendir.

 

Düğün veya nikah töreninizden en az 10 gün önce Shalimar Boutique de Fleurs ile iletişime geçmenizi öneririz. Tüm gün enerjinize eşlik edecek en taze ve en güzel çiçekler sizin için tarafımızdan seçilecektir.

Bunlara da Göz Atın
Gelin Buketi
Detaylı İncele
Şakayık Mevsimi
Detaylı İncele
Anneler Günü Çiçekleri
Detaylı İncele
Buketler Ve Bakımı
Detaylı İncele
En özel çiçekler Shalimar Boutique De Fleurs'de sizlerle
Detaylı Bilgi İçin İletişime Geçin.
İletişime Geçin